NYHED!

EPD Miljøvaredeklaration

Vi er enormt stolte over, at vi har fået hele tre EPD’er på hhv. Thermolit A Fast, Thermolit B Fast og vores slidlag(Estrich). I Uniplan Danmark vægter vi meget højt at følge med branchens udvikling, og leve op til de forskellige klimakrav. Så at få sådan en blåstempling, får vores arme helt op over hovedet.

 

Thermolit EPS beton

Hvad er Thermolit?

EPS (Ekspanderet PolyStyren) beton er en blanding af cement, polystyrenkugler og vand, hvilket gør at det er let at fylde EPS Beton op mellem rør og slanger, sammenlignet med traditionel isolering. Ved traditionel isolering opstår der let kuldebroer, fordi det skal skæres til, mens EPS betonen slutter fuldstændig tæt. 

Det betyder også at det er godt at bruge til udjævning af niveauforskelle.

Datablade for Thermolit A & B

Få databladene for vores EPS-beton Thermolit A og Thermolit B lige her, og bliv klogere på deres egenskaber.

Udtørring Thermolit A Fast

NYHED!

Thermolit A Fast

Reducere tørretiden og få støbt grønnere undergulve.

Vores nye thermolit A lever op til de nye anbefalinger fra Gulvbranchen til udtørring og kan løse mange af hverdagens udfordringer på byggepladsen med fugt, skimmel og tørretider.

 

 

Thermolit A Fast er et nyt selvudtørrende og mere CO2-venligt produkt, har 20% mindre cementindhold, men samtidig større styrke, og byder på helt unikke fordele i byggeperioden.

 

 

Vi forventer at vi i 2023 kan bidrage med en CO2-reduktion på 730.000 kg CO2 – svarende til 81,5 gange rundt om jorden med fly – ved brug af Thermolit A Fast.

 

 

Hvis man vælger at kombinere Thermolit A Fast med Estrich Fast, ligger den samlede besparelse af tørretid således på 28 døgn, hvis man følger de nye gulvregler.

Fordele & egenskaber ved Thermolit:

 • God til isolering af etageadskillelser
 • Mindsker materialespild
 • God til udjævning af niveauforskelle og faldopbygning
 • Tidsbesparende erstatning for traditionel isolering
 • God til isolering omkring rørinstallationer
 • Trinlydsdæmpende
 • Materialet er let, men har høj styrke.
 • Det har en lyd og trinlydsisolerende effekt i etagebyggeri, hvorfor det ofte anvendes til etageadskillelse.
 • Lavere u-værdi 

Vi er specialister i at lægge undergulve på specielt større byggerier og vi foretrækker at bruge Thermolit til isolering af undergulvene. I de seneste 5-10 år er langt flere begyndt at anvende thermolit isolering på grund af den gode isoleringsevne, store trykstyrke og formstabilitet.

Thermolit EPS Beton Afretning
2D visualisering af undergulvsopbygning

Opbygningen af undergulvet

 • Kantbånd udlægges langs alle vægge
 • Vi støber vores EPS beton Thermolit direkte på terrændæk eller etageadskillelse, og det slutter tæt om alle rør og installationer. Ligeledes udjævner det niveauforskelle. 
 • En lyddug lægger vi direkte ovenpå den tørre Thermolit.
 • Gulvvarmeslangerne kan herefter klipses direkte i lyddugen og Thermolitten. 
 • Som afslutning udlægger vi et cement slidlag, estrich. Efter endt hærdetid kontrolleres gulvene således disse overholder en tolerance på +/- 2 mm på et 2 meter retholt.
 • Undergulvet er nu klar til, hvilken som helst topbelægning der ønskes. 

Vores Thermolit A (EPS-beton) er blevet optaget i databasen for
byggeprodukter, som kan anvendes i svanemærket byggeri.

Hvorfor vælge Uniplan Danmark?

Vi i Uniplan Danmark er en nichevirksomhed med fuldt fokus på at lave undergulve, og dertilhørende isolering. Derfor er vi 100% kvalificerede til at lave Thermolit isolering på alle byggeprojekter.

 

Igennem årene har vi oparbejdet en stor ekspertise, og vi lægger stor vægt på, at vi kan bidrage positivt til projektet helt fra tilbudsfasen og til den aktuelle udførelses proces. 

 

Vi lægger stor vægt på at alle ”normer” inden for undergulve følges. Netop i forbindelse med vores produktion af Thermolit er det meget vigtigt for os, at alle forskrifter fra BYG ERFA omhandlende EPS beton overholdes. Her benyttes Ajour som et led i vores KS materiale, for at dokumentere at blandeforhold og tider overholdes. 

 

Læs også mere om slidlagtyndpuds og se hvad vi kan gøre for jer der.

Skal vi hjælpe jer?

Vi kender vores produkter til punkt og prikke og kan derfor planlægge en glidende overgang fra isolering til påførsel af undergulv.